Söndagen den 7/6 genomfördes ett av de återkommande styrelsemötena för Dansjön och Furens Fiskevårdsförening. Denna gång skedde mötet vid Gretas brygga som ligger i en av Furens vikar. Det inleddes med grillning av korv och en fika. På detta mötet gästades vi av Ida från Mörrumåns Vattenråd och sportfiskaren Jesper. Ida informerade styrelsen om Mörrumsån Vattenråds verksamhet där vår ordförande Mats har blivit invald som ledamot i deras styrelse. Mörrumåns Vattenråd är en återkommande samarbetspartner i våra projekt. Läs mer om deras projekt på deras hemsida.

Jesper berätta om ett projekt som han jobbar med i sjön med att skapa ett sjökort genom att mäta in djupet på de olika delarna i sjön. Ett intressant föredrag om tekniken som används och hur arbetet går till.

På mötet diskuterades olika fiskvårdsfrågor, utvärdering av hur styrelsearbetet fungerade och utveckling av hemsidan.

Post Author: Jonas Lindstens